Ziekmakende pieptoon uit de bosjes

  • uwordtvergeten

    Misselijkmakend geluid door piepende speaker in de tuin? Een misselijkmakend geluid dat zeer pijnlijk aan het gehoor is. Wie herkend dit? Het gaat om zogenaamde kattenverjagers die in de tuinen opgesteld staan.

    Zie ook http://www.pieptonen.nl

  • bastet1

    Dan moet je bij de katteneigenaren zijn die hun katten in andermans tuin laten poepen en als het voor de jeugd wegjagen bedoeld is, bij de ouders die hun kind de hele dag/nacht op straat laten hangen en anderen laten lastigvallen.De mensen hebben die dingen niet voor niets geplaatst.

  • uwordtvergeten

    Volgens rechter mogen katten niet poepen in andermans tuin:

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2647860/1996/11/22/Katten-mogen-van-rechter-niet-in-buurmans-tuin-poepen.dhtml

    Het volume van veel van deze piepkastje's met een schelle pieptoon is 140 decibel. Dit betekend dat mensen direct een gehoorschade oplopen. Als je al zulke toestellen wilt gaan gebruiken vind ik het volume veel te hard. De pieptoon is hoogfrequent geluid wat binnen het menselijk gehoor ligt. Beter is om ultrasoon geluid te gaan verspreiden dat mensen meestal niet kunnen waarnemen. Verder is er geen enkele wetenschappelijk bewijs voor dat deze pieptoon de katten uit de tuin houdt. Ik heb zelfs gezien dat een kat voor het toestel ging zitten. Kennelijk is die kat door deze harde geluiden al stokdoof geworden. Volgens KNO arts zijn deze geluiden SCHADELIJK!

    Meer informatie?

    vngmagazine.nl/nieuws/15737/jacht-op-kattenverjagers