Hallo allemaal,
De Universiteit van Amsterdam en Stichting Alexander zijn bezig met een onderzoek naar de ervaringen van ouders van kinderen in de pleegzorg. Daarvoor zijn wij opzoek naar ouders van kinderen in de pleegzorg die mee willen werken aan een interview. Hieronder staat meer informatie over het onderzoek.
Een langdurige pleegzorgplaatsing van uw kind, hoe gaat u daar mee om?
Verzoek tot deelname aan interviews met de ouders van pleegkinderen
Beste ouders,
Als een kind in een pleeggezin geplaatst wordt is dit voor het kind en ook voor de ouders een ingrijpende gebeurtenis. Hoe verloopt het contact met uw kind? Wat voor relatie heeft u met het pleeggezin? Waar vindt u steun? Kinderpostzegels heeft geld beschikbaar gesteld om deze vragen te beantwoorden. De afgelopen periode hebben wij gesprekken gevoerd met pleegkinderen, pleegouders, kinderen van pleegouders en pleegzorgwerkers. Nu willen wij ook graag weten wat een pleegzorgplaatsing voor u betekent. Doel is om pleegzorg te verbeteren, ook voor de ouders van het pleegkind.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam en Stichting Alexander, onder leiding van Dr. Elly Singer en Adimka Uzozie. De interviews worden afgenomen door Kirti Zeijlmans, Angela Tieland, beide pedagoog en onderzoeker, en Clara Buijsman, een student van de master opvoedingsondersteuning.
We zijn op zoek naar ouders waarvan één of meerdere kinderen langdurig in de pleegzorg zijn geplaatst. Daarom vragen wij u of u mee zou willen werken aan dit onderzoek. Wij zouden uw deelname zeer op prijs stellen. Meedoen biedt u de mogelijkheid om uw verhaal te vertellen en suggesties te doen voor verbetering.
Wat houdt deelname in?
In overleg met u wordt telefonisch een afspraak gemaakt om u te bezoeken op een plaats die ons beide handig lijkt. Tijdens het bezoek wordt bij u een interview afgenomen, waarin we zullen vragen over uw ervaringen met de langdurige pleegzorgplaatsing van uw kind.
Uw privacy
Alles wat u tijdens het interview vertelt wordt vertrouwelijk behandeld en blijft anoniem. In de resultaten is niet terug te zien wie welke informatie heeft vertelt. Als u en wij denken dat er zorgelijke situaties zijn voor u en/of uw kind, dan is het goed om dat in overleg naar buiten te brengen.
Wij stellen het op prijs als u tijd wilt vrijmaken om aan het onderzoek mee te werken. Heeft u interesse om mee te doen aan het onderzoek? Neem dan voor 15 maart contact op met Clara via clara.buijsman@student.uva.nl. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Met vriendelijke groeten,
Clara Buijsman
clara.buijsman@student.uva.nl