Minister A.Rouvoet, stop toch eens met dat blindelings geld pompen in Raad en Jeugdzorg..
De Jeugdbescherming krijgt 9,5 miljoen? de Raad voor de Kinderbescherming 2 miljoen?
Zie meer: http://www.jeugdengezin.nl/nieuwsberichten/2008…
Ja en het gaat maar door met enkel geld verdienen aan het leed dat kinderen heet..
Want afgelopen zomer 2007 trok Minister A.Rouvoet ook al 40 miljoen uit om de (twijfelachtige) wachtlijsten in de jeugdzorg aan te pakken?
Minister A.Rouvoet denkt ook enkel het probleem op te lossen met geld.
zie op www.kinderombudsman.nl bij nieuws de cijfers
De steeds terugkerende wachtlijsten in de jeugdzorg zijn gebaseerd op onbetrouwbare/twijfelachtige cijfers.
Dat bleek ook al uit een in 2007 verschenen rapport van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer.
Het constateerde dat de wachtlijsten blijven oplopen ondanks de constante verhoging van het budget voor de jeugdzorg.
Volgens het onderzoeksbureau kent de jeugdzorg ,,ondoelmatigheden en inefficiënties''. ,,Degelijke cijfers ontbreken ten aanzien van de wachtlijsten, de registratie bevat dubbeltellingen en wordt gekweld door definitiekwesties'', schrijft het onderzoeksbureau in een rapport.
En de werkwijze van betreffende instanties zal er met enkel al dat geld zeker niet beter op worden.
Wij hebben al heel wat medelanders het advies gegeven om bij mishandeling ook psychische kindermishandeling het AMK te bellen, daar het de enigste instantie is waar je terecht kan.
Want je kunt niet eerst naar de Raadkinderbescherming of Jeugdzorg, die moeten eerst een bevestiging krijgen van het AMK.
Maar zie hoe zij werken en wat hun antwoorden veelal zijn, mits je uberhaupt iemand aan de telefoon krijgt.
Diverse Kinderrechten Instanties zo ook de Kinderombudsman, informeren en vragen al jaren ook de aandacht bij de Raadkinderbescherming/Jeugdzorg en het AMK .
Met de mededeling dat er kinderen ernstig psychisch worden mishandeld etc etc..
Hier hun antwoorden: Hier een korte samenvatting van reacties, van de door ons benaderde verantwoordelijke organisaties:
Antwoord 1 AMK- Het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) ziet geen directe psychische schade voor het kind ,en wachten tot er calamiteiten worden bericht.??
Dit word dus regelmatig aan bellers/schrijvers bericht, zonder dat zij ook maar nagaan wat er van waar is.
Antwoord 2 BJZ- Bureau Jeugdzorg heeft grotendeels dezelfde reactie en vraagt te wachten totdat een calamiteit wordt gesignaleerd??
Antwoord 3 RvdK - De Raad voor Kinderbescherming wacht op signalen van AMK of Bureau Jeugdzorg??
Dus waar wachten al deze goed financieel bedeelde instanties nu werkelijk op, tot het veelal te laat is..
Ze blijken ook nog steeds niet te begrijpen dat Kindermishandeling niet alleen heeft te maken met fysiek letsel zoals blauwe plekken of een gebroken arm.
Nee dat blijken ze nu anno 2008 bij deze instanties nog steeds niet te begrijpen, ondanks dat het toch erkend word in het vernieuwde protocol van het AMK.
Kindermishandeling heeft niet alleen te maken met fysiek letsel zoals blauwe plekken of een gebroken arm.
Er is sprake van geestelijke mishandeling wanneer een kind ernstige schade oploopt of dreigt op te lopen in zijn ontwikkeling. Een blauwe plek, een gebroken arm is duidelijk te herkennen, maar Kinderen die psychisch worden mishandeld/verwaarloosd daar kun je het niet zo snel aan zien maar het is er wel.
De Kinderombudsman vraagt Minister A.Rouvoet van jeugd en gezin bij deze, om te stoppen met geld er in te pompen, en de hele Raadkinderbescherming, Jeugdzorg en aanverwante instanties eerst maar eens goed onder de loep te nemen en de hele warboel te gaan reorganiseren.
En ook niet onbelangrijk te zorgen dat er door Raadkinderbescherming en Jeugdzorg in de toekomst ook aan waarheidsvinding zal moeten worden voldaan .
Want dat Raad en Jeugdzorg zich er zelfs op kunnen beroepen dat zij niet aan waarheidsvinding hoeven te doen, is in strijd met het mensenrechtenverdrag.
Mvgr J.Aalders
Kinderombudsman
…………………….
Kinderen zijn de toekomst.
Geef kinderen een wereld waar zij recht op hebben.
Hun toekomst ligt in onze handen.