Jeugdhulpverleners op de planken

  • Ferry Rigault

    WERKERS UIT DE JEUGDZORG OP DE PLANKEN

    Donderdag 7 december om 20.15 uur, tijdens de week van de jeugdzorg, gaat in de Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda de voorstelling FF SCHAKELEN in première.

    FF SCHAKELEN is gebaseerd op de praktijkervaringen van elf jeugdhulpverleners uit drie Zuid-Hollandse jeugdzorginstellingen (Stek, Lindenhof en Jeugdformaat). Bijzonder is dat zij zelf ook de acteurs zijn.

    FF SCHAKELEN bestaat uit een aantal scènes over de jeugdzorg, gezien vanuit de positie van de hulpverleners maar ook van kinderen/jongeren en ouders. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a. dilemma?s, bureaucratie, machteloosheid, het kastje naar de muur sturen, kleine successen.

    FF SCHAKELEN wil een realistisch maar ook kritisch beeld van de jeugdzorg geven en laten zien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze sector zijn.

    Behalve op donderdag 7 december is FF SCHAKELEN ook te zien op woensdag 13 december om 20.15 in ?t Kapelletje in Rotterdam en op vrijdag 9 februari om 20.15 op de Haagse Hogeschool.

    Daarnaast wordt de voorstellingen gespeeld op diverse hogescholen en ROC?s in o.a. Gouda, Rotterdam, Leiden en Den Haag.

    De voorstelling duurt 50 minuten, daarna is er een korte discussie.

    Het project is een initiatief van het bureau Kunst & Cultuur van PJ Partners en Jeugdformaat.

    Meer informatie en reserveren: kc@pjpartners.nl / 010-4361766

  • spang

    Ja, acteren kunnen jullie als de beste!:o